Wat kun je doen tegen malware / virusinfecties? 

Laatst kregen we een noodoproep van een MKB-bedrijf. Ze waren flink besmet met malware en wisten niet meer wat ze moesten doen. Niets werkte meer en alle data was weg. Hoewel wij niet hun IT verzorgden, schoten we natuurlijk meteen te hulp.

We begonnen aan het onderzoek en de verwijdering van de malware. Het was een zware klus, maar met geduld en doorzettingsvermogen slaagden we erin om de malware volledig te verwijderen en de systemen herstellen.

Om dit in de toekomst te voorkomen werkten we samen om hun beveiliging te verbeteren. We installeerden een solide back-up en monitoringsysteem, krachtige antivirusprogramma’s en zorgden ervoor dat ze regelmatig patches updaten. Daarnaast spraken we ook met de medewerkers en legden ze uit hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan de beveiliging en continuïteit.

Wat kun je zelf doen tegen malware en virusinfecties?

Check (samen met je IT bedrijf) de volgende punten:

  1. Installeer een betrouwbare antivirussoftware: Zorg ervoor dat alle systemen binnen het bedrijf zijn uitgerust met up-to-date antivirussoftware die regelmatig wordt bijgewerkt. Dit helpt bij het identificeren en verwijderen van malware. Wij adviseren Microsoft Defender for Endpoint, onderdeel van Microsoft Business premium.
  2. Houd software up-to-date: Zorg ervoor dat alle software, inclusief besturingssystemen en toepassingen, regelmatig worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligingspatches. Dit helpt bij het oplossen van eventuele kwetsbaarheden die door hackers kunnen worden misbruikt. Wij adviseren dit te doen met Microsoft Intune, onderdeel van Microsoft Business premium.
  3. Wees voorzichtig met e-mailbijlagen en downloads. Vermijd het openen van e-mailbijlagen of het downloaden van bestanden van verdachte of onbekende bronnen. Deze kunnen malware bevatten.
  4. Train medewerkers: Onderwijs je medewerkers over de gevaren van malware en hoe ze deze kunnen herkennen, zoals verdachte e-mails of websites.

Hulp nodig? Schakel Justins MKB in voor advies en uitvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *