Welke licenties kies ik voor mijn MKB-bedrijf? 

Laatst werden we gevraagd door een zakenpartner mee te kijken bij een vriend van hem, een gepassioneerde MKB-ondernemer die worstelde met licentieproblemen voor zijn computers. Hij had net zijn bedrijf opgericht. Maar al snel werd hij geconfronteerd met een reeks vragen en uitdagingen met betrekking tot zijn computerlicenties.

Hij had in het begin wat basislicenties voor zijn besturingssysteem en kantoorsoftware gekocht. Maar naarmate zijn bedrijf groeide en hij meer computers toevoegde, begon hij te twijfelen aan de geldigheid, het juiste aantal en het type licenties dat hij nodig had. Die zorgen over het illegaal of onjuist gebruik van software licenties maakten hem nogal zenuwachtig.

Toen we mee zijn gaan kijken hadden we het redelijk snel gezien en konden we vooral geld besparen en zorgen dat hij niet eindeloos vastzat aan dure licenties die hij niet nodig had.

We hebben ook een eenvoudig schema voor hem opgezet op basis waarvan hij zijn licenties makkelijk kan managen.

Het is vaak lastig voor MKB-ondernemers om hun weg te vinden in die hele bende van softwarelicenties. Het belang van het correct beheren en naleven van die licenties is wel belangrijk, voor je het weet werkt van alles niet meer, of je krijgt steeds maar hogere kosten en weet niet waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *